Ibolyás tápiókapuding mákos-kakaós "földben", cserépben
sponsored links
Rengeteg lehetõség rejlik ebben a desszertben Az ehetõ virágokat idényük szerint lehet variálni; az ibolya mellett a rózsa, jázmin és a levendula is jó választás lehet. A tápiókagyöngy híján egyszerû pudingot is készíthetünk, nyáron kerülhet fagyi is a cserépbe. Nekem így cserépben különösen tetszik, de hagyományos tálkákban is tálalhatjuk a desszertet.
A kekszet úgyszintén mindenki kedvére változtathatja hozzá, de a színe miatt kakaó mindenképpen legyen benne.
6-8 adaghoz
a pudinghoz
200 g apró tápiókagyöngy
5,5 dl sovány tej
12 g (2 maroknyi) ibolyaszirom (ehhez a mennyiséghez kb. 2 nagy csokor ibolya szükséges. Vízzel öblítsük le õket, majd papírtörlõvel vagy szabad levegõn át-átforgatva ...